ТЕOДОРА ДИМОВА – Психолог

Какво означава да бъдеш щастлив?

energy-orb

За всеки човек щастието е в нещо различно. За някои то е в катеренето по стръмни склонове, за други – в прегръдката на любимия човек, за трети – в съзерцаването на произведение на изкуството…

“Къде се крие щастието ?” – това е един от въпросите, които хората са си задавали в продължение на хиляди години. Това е един от въпросите, които всеки човек съзнателно или подсъзнателно задава и на самия себе си. Това е и един от въпросите, на които човек никога няма да може да отговори.

Всеки от нас има собствена представа за щастието: за едни то е удовлетворението от постигането на някаква цел; за други е любовта, приятелството, уважението, материалните блага; за трети е задоволеността от живота. Мнозина вярват, че човек е щастлив поначало, че животът е щастие. Други пък търсят щастието си в смъртта. Може би, ако някой или нещо може да обхване всички субективни гледни точки, да ги обедини в един многопластов модел, би се получила една картина, която, ако не е щастието в истинския му вид, то поне ще се доближава максимално до него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *